ТОР 5 статей: Методические подходы к анализу финансового состояния предприятия Проблема периодизации русской литературы ХХ века. Краткая характеристика второй половины ХХ века Характеристика шлифовальных кругов и ее маркировка Служебные части речи. Предлог. Союз. Частицы КАТЕГОРИИ:
|
C) Майларды гидролиздейдi;D) Холестериннiњ сiњiрiлуiне єсер етедi; E) Моноацилглицериндердiњ сiњiрiлуiне єсер етедi. 209. Липидтер тобына жатпайды: A) Стеридтер; B) Балауыздар; C) Триацилглицериндер; D) Фосфатидтер; E) Нуклеотидтер. 210. Таѓам майларыныњ адамныњ ас ќорыту ж‰йесiндегi тµменде кµрсетiлген µзгерiс сатыларыныњ д±рыс реттiлiгi ќайсы: 1. Сiњiрiлу; 2. Эмульсиялану; 3. Майлар гидролизi. A) 123; B) 213; C) 312; D) 321; E) 231. 211. Таѓам майларыныњ адамныњ ас ќорыту ж‰йесiндегi тµменде кµрсетiлген сiњiрiлу сатыларыныњ д±рыс реттiлiгiн кµрсет: 1.Хиломикрондардыњ т‰зiлуi; 2. ТАГ ресинтезi; 3. Майлар гидролизi µнiмдерiнiњ сiњiрiлуi. A) 123; B) 213; C) 312; D) 321; E) 231. 212. Ќай т±жырымдама холестерин ‰шiн тєн емес: A) Стероидты гормондардыњ т‰зiлуiне бастама болады; B) Биохимиялыќ мембраналар ќ±рамына кiредi; C) D3 витаминiнiњ т‰зiлуiне бастама болады; D) Гем катаболизмiнiњ µнiмi болып табылады; E) ¤т ќышќылдары холестериннен т‰зiледi. 213. Гликолипидтер гидролизi кезiнде ќай µнiмдер т‰зiледi: A) Глицерин + ЖМЌ; B) Жоѓары спирт+ЖМЌ; C) Сфингозин + ЖМЌ +кµмiрсу; D) Стерол + ЖМЌ; E) Глицерин +ЖМЌ +H3PO4+азотты негiз. 214. Фосфолипидтер гидролизi кезiнде ќай µнiмдер т‰зiледi: A) Глицерин + ЖМЌ; B) Жоѓары спирт+ЖМЌ; C) Сфингозин + ЖМЌ +кµмiрсу; D) Стерол + ЖМЌ; E) Глицерин +ЖМЌ +H3PO4+азотты негiз. 215. Майлар гидролизi кезiнде ќай µнiмдер т‰зiледi: A) Глицерин + ЖМЌ; B) Жоѓары спирт+ЖМЌ; C) Сфингозин + ЖМЌ +кµмiрсу; D) Стерол + ЖМЌ; E) Глицерин +ЖМЌ +H3PO4+азотты негiз. 216. Стеридтер гидролизi кезiнде ќай µнiмдер т‰зiледi: A) Глицерин + ЖМЌ; B) Жоѓары спирт+ЖМЌ; C) Сфингозин + ЖМЌ +кµмiрсу; D) Стерол + ЖМЌ; E) Глицерин +ЖМЌ +H3PO4+азотты негiз. 217. Ќай май ќышќылы простагландиндер биосинтезiнде тiкелей алѓашќы зат болып табылады: A) Пальмитин ќышќылы; B) Миристин ќышќылы; C) Линоль ќышќылы; D) Арахидон ќышќылы; E) Олеин ќышќылы. 218. Май ќышќылдарыныњ b-тотыѓу процесiн ќамтамасыз ететiн ферменттердiњ коферментi: A) Тек НАД+; B) Тек НАДФ+; C) Тек ФАД; D) Тек коэнзим А; E) НАД+ жєне ФАД. 219. Кµмiртек атомдарыныњ саны таќ болатын жоѓары май ќышќылдарыныњ b-тотыѓуыныњ соњѓы µнiмi ќай зат: A) Ацетил - КоА; Не нашли, что искали? Воспользуйтесь поиском:
|