Главная | Случайная
Обратная связь

ТОР 5 статей:

Методические подходы к анализу финансового состояния предприятия

Проблема периодизации русской литературы ХХ века. Краткая характеристика второй половины ХХ века

Ценовые и неценовые факторы

Характеристика шлифовальных кругов и ее маркировка

Служебные части речи. Предлог. Союз. Частицы

КАТЕГОРИИ:






Батыс және Шығыс елдерінің жаңа және қазіргі заман тарихы

1.

Левеллерлер партиясының жетекшісі:

A) Оливер Кромвель

B) Джон Лильберн

C) Джон Локк

D) Уильям Уолвин

E) Джерард Уинстэнли

F) Томас Пейн

G) Ричард Овертон

H)Джон Болл

{Правильный ответ}= B, D, G

 

2.

1649 жылы Жоғары әділет сотының Карл Стюартты айыптады:

A) тирандық билік орнату талпынысы үшін

B) шерушілерге қарсы қару қолданғандығы үшін

C) шотландықтармен ауыз жаласқаны үшін

D) мемлекеттік ақшаны жымқырғаны үшін

E) халық құқықтары мен еркіндігін жойғаны үшін

F) мемлекетке опасыздық жасағаны үшін

G) халыққа қарсы жазалау шараларын қолданғаны үшін

H) король гвардиясын құрғаны үшін

{Правильный ответ}= A, E, F

 

3.

XVIII ғ. француз революциясының алғашқы жылдарында қалыптасқан саяси топтар:

A) роялистер

B) революциялық радикалдар

C) либералдар

D) конституционалистер

E) консерваторлар

F) францискандықтар

G) доминикандықтар

H) конституциялық монархистер

{Правильный ответ}= A, D, H

 

4.

Францияның 1972 жылғы Ұлттық Конвентіндегі депутаттық топтар:

A) демократтар тобы

B) монтаньярлар тобы

C) роялистер тобы

D) клерикалдар тобы

E) жирондистер тобы

F) фельяндар тобы

G) «батпақ» тобы

H) кордельерлер тобы

{Правильный ответ}= B, E, G

 

5.

Томас Джефферсон құрастырған «Тәуелсіздік декларациясы» жариялады:

A) парламенттік республика құрылғанын

B) халық егемендігі принципі мемлекеттік құрылымның негізі екендігін

C) президенттік республика құрылғанын

D) тәуелсіз штаттар құрылғанын

E) азаматтар тең құқықтылығын

F) әйелдерге сайлау құқықтарының берілгенін

G) құлдықтың жойылғанын

H) республикалық әскердің құрылғанын

{Правильный ответ}= B, D, E

 

Герман ұлтының Қасиетті Рим империясындағы ресми мойындалған діни конфессия:

A) кальвинизм

B) гугеноттар

C) католицизм

D) баптистер

E) иудаизм

F) буддизм

G) синтоизм

H) протестантизм

{Правильный ответ}= A, C, H

 

 

Қазіргі Италия аумағында 1799 ж. дейін өмір сүрген республика:

A) Сардиния

B) Пьемонт

C) Генуя

D) Венеция

E) Лукка

F) Ватикан

G) Ломбардия

H) Тоскана

{Правильный ответ}= C, D, E

 

8.

1815 жылы құрылған Герман одағының құрамына ерікті қала ретінде кірген:

A) Гамбург

B) Любек

C) Берлин

D) Вена

E) Майнц

F) Бремен

G) Киль

H) Мюнхен

{Правильный ответ}= A, B, F

 

Италияның тәуелсіздігі мен бірігуін көздеген идеялық күрескерлердің көзқарастар жүйесі:

A) каудьилизм

B) мадзинизм

C) консерватизм

D) клерикализм

E) карбонаризм

F) католиктік либерализм

G) патриотизм

H) прогрессизм

{Правильный ответ}= B, E, F

 

XIX ғ. бірінші жартысында Англияны4 премьер-министрі болған тори партиясының өкілі:

A) Дж. Каннинг

B) Ч. Грей

C) Р. Ливерпул

D) У. Мелборн

E) Дж. Рассел

F) Р. Солсбери

G) А. Веллингтон

H) У. Гладстон

{Правильный ответ}= A, C, G

 

1814 жылы Франциядағы конституциялық хартия:

A) монарх тұлғасын қасиетті деп жариялады

B) протестанттық дінді мемлекеттік дін деп жариялады

C) парламенттік республика жариялады

D) заң шығарушы билік король мен парламентке бөлініп берілді

E) президенттік республика жариялады

F) діндердің теңқұқықтығын жариялады

G) бір палаталы парламент құрды

H) меншік құқықтарына кепілдік берді

{Правильный ответ}= A, D, H

 

XIX ғ. АҚШ-тың саяси сахнасында әрекет жасаған партия:

A) Прогресстік партия

B) Вигтер партиясы

C) Ұлттық республикандықтар партиясы

D) Тори партиясы

E) Социалистік партия

F) Демократиялық партия

G) Радикалдар партиясы

H) Байсалды республикандықтар партиясы

{Правильный ответ}= B, C, F

 

1861-1865 жж. АҚШ-тағы азамат соғысының себептері:

A) екі қоғамдық жүйе арасында қайшылықтардың күшеюі

B) құлдықты жою қажеттілігі

C) жаңа жерлерді бөліске салу жолындағы күрес

D) оңтүстік штаттардың Англияға қосылу ниеті

E) солтүстік штаттардың Англияға қосылу ниеті

F) оңтүстік штаттардың бөлініп кетуге ұмтылысы

G) ақтар мен үндістер арасында қайшылықтардың шиеленісуі

H) үндістермен конфедераттық одақ құру

{Правильный ответ}= A, B, F

 

Еуропадағы «ағартушылық абсолютизмнің» өкілі:

A) Францияда Людовик XIV

B) Францияда Луи-Филипп

C) Германияда Фридрих II

D) Испанияда Карл III

E) Габсбургтер империясында Иосиф II

F) Францияда Людовик XV

G) Италияда Виктор-Эммануил II

H) Ресейде Петр I

{Правильный ответ}= C, D, E

 

15.

ХХ ғ. басында Германияда саяси сахнада әрекет жасаған партия:

A) Германия Социалистік жұмысшы партиясы

B) Неміс-консервативтік партиясы

C) Социал-демократиялық жұмысшы партиясы

D) «Орталық» католиктік партиясы

E) Ұлттық-либералдық партия

F) Христиан-демократиялық одақ

G) Жалпыгермандық жұмысшы одағы

H) Германия коммунистік партиясы

{Правильный ответ}= B, D, E

 

Францияның ХХ ғ. басындағы экономикалық дамуының сиппатты белгісі:

A) даму қарқынының баяулауы

B) ауыл шаруашылығының жоғары деңгейде дамуы

C) банктердің шоғырлануы

D) елге капиталдың енуінің күшеюі

E) өнеркәсіптің жоғары деңгейде дамуы

F) банк және өнеркәсіп капиталының бірігуі

G) ірі өнеркәсіп үлесінің артуы

H) Францияның әлемдік өнеркәсіп орталығына айналуы

{Правильный ответ}= A, C, F

 

Зерттеулерінің нәтижесінде радиошам жасалған ғалым:

A) Г.Маркони

B) Ф.Вайнтрауб

C) У.Бенсон

D) Т.Морган

E) Дж.Флеминг

F) Ли де Форест

G) Г.Мендель

H) Г.Р.Кирхгоф

{Правильный ответ}= B, E, F

 

«Антанта» әскери одағына мүше мемлекет:

A) Австро-Венгрия

B) Ресей

C) Ұлыбритания

D) Германия

E) Франция

F) Түркия

G) Болгария

H) Югославия

{Правильный ответ}= B, C, E

 

19.

Бірінші дүниежүзілік соғыстың себептері:

A) ірі мемлекеттердің арасындағы қайшылықтардың күшеюі

B) ірі мемлекеттердің идеологиялық күресі

C) отар елдердің азаттық күресі

D) әлемді бөліске салу жолындағы күрес

E) ағылшын-француз қайшылықтары

F) әлемдік нарықта үстемдік орнату жолындағы күрес

G) ағылшын-орыс қайшылықтары

H) американ-герман қайшылықтары

{Правильный ответ}=A, D, F

 

Бірінші дүниежүзілік соғысқа қатысқан әскери одақ:

A) Қасиетті Одақ

B) Үштік Одақ

C) Пангермандық Одақ

D) Консультативтік пакт

E) Антанта

F) Төрттік одақ

G) Үш император одағы

H) Солтүстік одақ

{Правильный ответ}= B, E, F

 

«Просперити» кезеңіндегі АҚШ үкіметінің саясатының сипатты белгісі:

A) прогрессизм дәуірінде басталған реформалардан бас тарту

B) кәсіподақтардың құқықтарының кеңеюі

C) ауқымды әлеуметтік реформалар

D) экономиканы мемлекеттік реттеушіліктің шектелуі

E) ірі монополиялар құқықтарының шектелуі

F) тресттерге қарсы заңның қолданыс аясының шектелуі

G) фермерлер қарыздарының жойылуы

H) шағын және орта бизнесті қолдау

{Правильный ответ}= A, D, F

 

Ұлыбританиядағы бірінші лейбористік үкіметтің саясаты:

A) мемлекеттік шығындарды азайту

B) жұмыссыздарға берілетін жәрдемақыны өсіру

C) үстеме табысқа салықты азайту

D) шетел салымдарын қолдау

E) әлеуметтік сақтандыру жүйесін кеңейту

F) күнделікті қажет заттарға салықтарды азайту

G) қаржы жүйесін нығайту

H) жергілікті басқару мекемелерінің құқықтарын кеңейту

{Правильный ответ}=B, E, F

 

Бриан-Келлог пактісіне қол қойған мемлекеттер келісті:

A) соғысты ұлттық саясат құралы ретінде қолданудан бас тартуға

B) әскери одақ құруға

C) бітім шартына қол қоюға

D) мемлекетаралық шиеленістерді шешу әдісі ретінде соғысты айыптауға

E) халықаралық шиеленістерді бейбіт жолмен шешуге

F) одақтық келісімшартқа қол қоюға

G) уақытша бітімге қол қоюға

H) басқыншыға ультиматум қоюға

{Правильный ответ}= A, D, E

 

Екінші дүниежүзілік соғыс қарсаңында АҚШ ұстанған саясат:

A) еуропалық істерге белсенді араласу

B) әлемге үстемдік орнату

C) оқшаулану

D) күш қолдану

E) бейтараптылық

F) еуропалық істерге араласудан бас тарту

G) әскери одақтар құру

H) басқыншы мемлекеттермен жақындасу

{Правильный ответ}= C, E, F

 

1939 жылы наурызда болған оқиға:

A) Словакия Чехиядан бөлінді

B) Судет облысы Германияға берілді

C) Мюнхен конференциясы

D) Локарно конференциясы

E) Моравия мен Богемия Германияның протектораты болып жарияланды

F) Рейн кепілдік келісімінің қабылданды

G) Германия Клайпеданы басып алды

H) Шығыс пактісі қабылданды

{Правильный ответ}= A, E, G

 

Жақсы тұрмыс мемлектінің негізгі институттары мен тетіктері:

A) мемлекеттік басқаруды орталықтандыруды күшейту

B) өнеркәсіпті мемлекеттендіру

C) индустриаландыру бағдарламасы

D) халықтың кедей топтарына әлеуметтік көмек көрсету бағдарламасы

E) білім беру және денсаулық сақтау жүйелерін қолдау

F) экономиканы жоспарлы дамыту

G) өнеркәсіптің негізгі салаларын национализациялау

H) мемлекеттің еңбек және капитал арасындағы қатынастарға араласуы

{Правильный ответ}= D, E, H

 

Президент Дж.Кеннеди ұсынған «жаңа шептер» саясатының мәні:

A) мемлекеттің экономикаға араласуын шектеу

B) жұмысшы қозғалысына қарсы күрес

C) кәсіподақтардың құқықтарын шектеу

D) ірі монополияларды қолдау

E) әлеуметтік көмек көрсету бағдарламаларын кеңейту

F) сегрегация саясатын қолдау

G) жұмысшыларды қайта оқытып, жаңа мамандыққа дайындау

H) мектептерде және лауазымды тұлғаларды сайлауда нәсілдік төмендету­шілікке тиым салу

{Правильный ответ}= E, G, H

 

ХХ ғ. 60-жылдарында батыс қоғамы дамуының сипатты белгісі:

A) студенттік және соғысқа қарсы қозғалыстың күшеюі

B) реакцияның күшеюі

C) консервативтік ағымдардың күшеюі

D) альтернативтік жастар мәдениетінің пайда болуы

E) НАТО рөлінің әлсіреуі

F) ұлттық мәселенің шиеленісуі

G) Батыстың жетекші мемлекттері арасындағы қатынастардың шиеленісуі

H) экономикалық дағдарыстардың жиілеуі

{Правильный ответ}= A, D, F

 

Голлизм саяси философиясының негізгі құрамдас бөліктері:

A) либерализм идеялары

B) этатизм қағидаттары

C) халық егемендігі идеясы

D) социализм идеялары

E) атлантикалық концепция

F) отарлау концепциясы

G) дирижизм концепциясы

H) буржузаияның таптық мүддесін қорғау

{Правильный ответ}= B, C, G

 

 

Токугава әулетінің ішкі саясатының басты құрамдас элементтері:

A) феодалдық князьдердің күшеюіне тосқауыл қою

B) шетелдермен экономикалық байланыстарды қолдау

C) шаруалар көтерілістерін басу

D) әлеуметтік мәселелерді шешу

E) феодалдық князьдерді күшейту

F) «елді жабу»

G) АҚШ-пен өзара тиімді келісімдерге қол қою

H) аграрлық мәселені шешу

{Правильный ответ}= A, C, F

 

Қытайдағы манчжурлерге қарсы көтерілістің болған уақыты:

A) 1605-1607 жж.

B) 1609 ж.

C) 1652 ж.

D) 1648 ж.

E) 1616 ж.

F) 1619 ж.

G) 1649-1650 жж.

H) 1626 ж.

{Правильный ответ}= C, D, G

 

 

XVII ғ. Үндістандағы моғол билеушілеріне қарсы көтеріліс:

A) майсурлар көтерілісі

B) Типу сұлтан көтерілісі

C) маратхтар көтерілісі

D) Мир Касим көтерілісі

E) сикхтер көтерілісі

F) джаттар көтерілісі

G) мисалдар көтерілісі

H) сипайлар көтерілісі

{Правильный ответ}= C, E, F

 

Сефевидтер мемлекеті құрамындағы XVII ғ. автономиялық басқару тәртібі сақталған тарихи аймақ:

A) Систан

B) Арабистан

C) Керман

D) Кахетия

E) Исфаган

F) Йезд

G) Картлия

H) Шираз

{Правильный ответ}=B, D, G

 

В XVII ғ.Осман империясының қоғамдық құрылысының сипатты белгісі:

A) натуралды шаруашылықтың басым болуы

B) накоплением капиталдың алғашқы қорының жинақталуы

C) өнеркәсіп өндірісінің пайда болуы

D) ерте өнеркәсіп төңкерісі

E) демократия негіздерінің пайда болуы

F) экономикалық бытыраңқылық

G) әр түрлі әлеуметтік-экономикалық тәртіптердің болуы

H) сословие-өкілдік монархияның қалыптасуы

{Правильный ответ}= A, F, G

 

XVII ғ. Осман империясында жеке тұлғаларға қызметтері үшін берілген мемлекеттік жерлердің бір бөлігі:

A) вакф

B) вилайет

C) тимар

D) диуандар

E) мульк жерлері

F) хасса

G) союргаль жерлері

H) зеамет

{Правильный ответ}= C, F, H

XVII-XIX ғғ. Шығыс елдерінің әлеуметтік-экономикалық дамуының сипатты белгілері:

A) формацияаралық өтпелі дәуірлердің ұзақтығы

B) экономиканың дамуы деңгейінің жоғарылығы

C) экономикалық дамудың интенсивті сипаты

D) капиталистік укладтың басым болуы

E) қоғамның тұрақты көпукладтылығы

F) бюрократия мен дін басылар ықпалының күшті болуы

G) өнеркәсіп өнімдері экспортының өсуі

H) өндіруші өнеркәсіп өнімдері импортының өсуі

{Правильный ответ}= A, E, F

 

XVII ғ. басындағы Еуропа елдерінің Ост-Инд компанияларының коммерциялық және саяси әрекетінің орталығы:

A) Дели

B) Бомбей

C) Хайдарабад

D) Агра

E) Калькутта

F) Карнатик

G) Касимбазар

H) Пондишери

{Правильный ответ}= B, E, H

 

Ағылшын отарлаушыларына қарсы күресті басқарған үнді князьдігінің билеушісі:

A) Мир Касим

B) Мир Джафар

C) Саадат Али

D) Типу Сұлтан

E) Сирадж уд-даул

F) Махададжи Синдхиа

G) Тукоджи Холкар

H) Нана Пхаднис

{Правильный ответ}= A, D, E

 

Ұлыбританияның Қытайды «ашу» мақсатымен өз өкілдіктерін жіберген жыл:

A) 1793 ж.

B) 1800 ж.

C) 1816 ж.

D) 1834 ж.

E) 1839 ж.

F) 1842 ж.

G) 1849 ж.

H) 1850 ж.

{Правильный ответ}= A, C, D

 

Ағылшындар негіздеген отарларды «жанама басқару» концепциясының мәні:

A) жергілікті ақсүйектердің билігін шектеу

B) жергілікті халықтың басшыларымен тікелей байланыс орнату

C) жергілікті басқару органдарын жою

D) христиандандыруды күшейту

E) еуропалық ағартушылық идеяларын тарату

F) отарлардың ішкі істеріне араласпау

G) жергілікті зиялылар өкілдерін қудалау

H) күштеп христиандандырудан бас тарту

{Правильный ответ}= B, F, H

 

Ағылшындар негіздеген отарларды «жанама басқару» концепциясының мәні:

A) жергілікті ақсүйектердің билігін шектеу

B) жергілікті халықтың басшыларымен тікелей байланыс орнату

C) жергілікті басқару органдарын жою

D) христиандандыруды күшейту

E) еуропалық ағартушылық идеяларын тарату

F) отарлардың ішкі істеріне араласпау

G) жергілікті зиялылар өкілдерін қудалау

H) күштеп христиандандырудан бас тарту

{Правильный ответ}= B, F, H

 

1924 ж. қабылданған Гоминьдан Жарғысында бекітілді:

A) Кеңестік Ресеймен одақтасуды қолдау

B) кон­ституциялық басқаруға өту

C) ұлтшылдық

D) КПК -мен одақтасуды қолдау

E) халықты мемлекет тарапынан әлеуметтік қорғау

F) жұмысшылар мен шаруаларды қолдау

G) шетелдіктердің басымдылығын жою

H) милитаристерді билік басынан кетіру

{Правильный ответ}= A, D, F

 

Түркиядағы Мұстафа Кемал реформаларының басты қағидаттары:

A) демократизм

B) ұлтшылдық

C) діншілдік

D) милитаризм

E) интернационализм

F) этатизм

G) лаицизм

H) монополияландыру

{Правильный ответ}= B, F, G

 

1950 ж. Үндістанда ішкі саяси күрес туғызған мәселе:

A) әкімшілік-территориялық реформа

B) діннің мемлекеттен бөлінуі

C) парламенттік жүйені өзгерту

D) сайлаудың мажоритарлық жүйесі

E) экономикадағы мемлекеттік сектордың рөлі

F) адамның негізгі демократиялық бостандықтары мен құқықтары

G) мемлекеттік тілді енгізу

H) президенттік басқару жүйесін енгізу

{Правильный ответ}= A, E, G

 

Екінші дүниежүзілік соғыстан кейінгі алғашқы онжылдықта тәуелсіздік алған француз отары:

A) Тайланд

B) Тайвань

C) Лаос

D) Камбоджа

E) Сингапур

F) Вьетнам

G) Малай Федерациясы

H) Филиппин

{Правильный ответ}= C, D, F

 

Египеттегі Г.А. Насер үкіметінің реформалары:

A) жекешелендіру

B) ірі капиталды қолдау

C) национализациялау

D) ндустри­аландыру

E) экономикадағы мемлекетік реттеуді күшейту

F) орта бизнесті қолдау

G) ұсақ бизнесті қолдау

H) экономикадағы мемлекетік реттеуді шектеу

{Правильный ответ}= C, D, E

 

1970-жж. «исламистер» қозғалысының жандануына ықпал еткен оқиға:

A) араб елдері халқының әлеуметтік жағдайының нашарлауы

B) «қырғи-қабақ соғыс»

C) Палестина мәселесінің ұшығуына байланысты араб әлемінде радикалдық көзқарастардың күшеюі

D) ислам әлеміндегі үстемдік үшін АҚШ пен КСРО арасындағы күрес

E) кейбір араб елдерінің КСРО-ға бағыттылығы

F) «Мұсылман ағайындары» ұйымына Египеттегі әрекеттерін жандандыруға рұқсат беру

G) лаңкестік ұйымдардың пайда болуы

H) Ирандағы революция және теократиялық тәртіптің орнауы

{Правильный ответ}= C, F, H

 

Шығыс Азияның жаңа индустриалдық елдері тобына жататын мемлекет:

A) Филиппины

B) Индонезия

C) Гонконг

D) Бирма

E) Корея Республикасы

F) Бруней

G) Сингапур

H) Жапония

{Правильный ответ}= C, E, G

 

Камбоджадағы «қызыл кхмерлердің» әлеуметтік эксперименттері:

A) қоғамды демократияландыру

B) дінге тиым салу

C) ірі бизнесті қолдау

D) ақшаны жою

E) бұрынғы мемлекетттік құрылымдарды қалпына келтіру

F) социализмнен бас тарту

G) әлеуметтік сақтандыру жүйесін енгізу

H) зиялылардың көзін жою

{Правильный ответ}= B, D, H

 

Жапонияның екінші дүниежүзілік соғыстан кейінгі саяси дамуының ерекшеліктері:

A) милитаризм

B) өкілдік демократия жүйесінің толықтай қалыптасуы

C) саяси өмірде бір партияның басым болуы

D) авторитаризм

E) тоталитаризм

F) президенттік басқару

G) топтық ынтымақтастық

H) сыртқы саясаттағы басқыншылық

{Правильный ответ}= B, C, G

 

Вашингтон конференциясында «Бес держава келісім-шартына» қол қоюға қатыспады:

A) Ұлыбритания

B) Бельгия

C) АҚШ

D) Голландия

E) Франция

F) Италия

G) Испания

H) Жапония

{Правильный ответ}= B, D, G

 

Халықаралық қатынастардың Версаль жүйесінің негізін қалаған:

A) Ж. Клемансо

B) П. Гинденбург

C) В. Вильсон

D) У. Черчилль

E) Р. Макдональд

F) Н.Чемберлен

G) Э.Эррио

H) Д. Ллойд Джордж

{Правильный ответ}= A, C, H

 

Веймар республикасының конституциясына сәйкес:

A) екі палаталы парламент құрылды

B) бір палаталы парламент құрылды

C) канцлерді президент тағайындады

D) канцлерді парламент сайлады

E) президенттің парламентті тарату құқығы болды

F) президент 5 жылға сайланды

G) Рейхсрат парламенттің төменгі палатасы болды

H) мүлік цензі бекітілді

{Правильный ответ}= A, C, E

 

Екінші дүние жүзілік соғыстан кейін еуропалық социал-демократияда болған өзгерістер:

A) либералдарға қарсы күрес

B) жұмысшылардың бас көтерулерін күшейтуге бағыт алу

C) марксизмнен бас тарту

D) құқықтық мемлекет құндылығын мойындау

E) демократиялық социализм идеясын іске асыруға бағыт алу

F) КСРО-мен ынтымақтастық

G) консервативті партиялармен күрес

H) Коминтернмен ынтымақтастық

{Правильный ответ}= C, D, E

 

Ұлыбританиядағы Үшінші лейбористік үкіметтің әлеуметтік-экономикалық реформалары:

A) кәсіподақтардың құқықтарын шектеу

B) мемлекеттің экономикаға араласуын шектеу

C) экономиканың басты салаларын национализациялау

D) өнеркәсіп орындарын жекешелендіру

E) «Батлер заңының» күшін жою

F) муниципалдық тұрғын үйлер салу

G) тегін медициналық көмек жүйесін енгізу

H) ереуілдерге тиым салу

{Правильный ответ}= C, F, G

 

Франциядағы Үшінші Республиканың конституциясы бойынша:

A) президент парламентті тарату құқығынан айырылды

B) президент парламентті тарату құқығына ие болды

C) президент жаппай, тікелей дауыс беру негізінде сайланды

D) конституцияны өзгерту немесе күшін жою тек референдум негізінде іске асырылады

E) бұрынғы сот жүйесі сақталды

F) президент 5 жылға сайланды

G) бір палаталы парламент құрылды

H) премьер-министр француз әскерінің бас қолбасшысы болып саналды {Правильный ответ}= A, D, E

 

ХХ ғ. аяғында Жапонияда Р. Хасимото үкіметі реформалар жүргізген сала:

A) білім беру саласы

B) денсаулық сақтау саласы

C) саяси сала

D) ауыл шаруашылығы

E) әлеуметтік қамсыздандыру саласы

F) банк жүйесі

G) салық саласы

H) еңбек қатынастары саласы

{Правильный ответ}= A, E, G

 

Араб-израиль соғысы болған жыл:

A) 1952 ж.

B) 1956 ж.

C) 19 63 ж.

D) 1967 ж.

E) 1971 ж.

F) 1973 ж.

G) 1975 ж.

H) 1981 ж.

{Правильный ответ}= B, D, F

 

1919 ж. ағылшын-ауған бітім шартына сәйкес:

A) Англия Ауғанстанның толық тәуелсіздігін мойындады

B) Ауғанстанға доминион мәртебесі берілді

C) Англия Аманулла әмірді король деп таныды

D) Ауғанстан контрибуция төледі

E) Ауғанстан Англияның протекторатына айналды

F) Англия Ауғанстанның сыртқы саясатына бақылау орнатты

G) Ауғанстан Британдық Үндістандағы пуштун тайпаларының істеріне араласпауға уәде берді

H) Ауғанстан Англияның одақтасына айналды

{Правильный ответ}= A, C, G

 

 

 

<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Опросник Басса — Дарки № 30 | 

Не нашли, что искали? Воспользуйтесь поиском:

vikidalka.ru - 2015-2019 год. Все права принадлежат их авторам! Нарушение авторских прав | Нарушение персональных данных