Главная | Случайная
Обратная связь

ТОР 5 статей:

Методические подходы к анализу финансового состояния предприятия

Проблема периодизации русской литературы ХХ века. Краткая характеристика второй половины ХХ века

Ценовые и неценовые факторы

Характеристика шлифовальных кругов и ее маркировка

Служебные части речи. Предлог. Союз. Частицы

КАТЕГОРИИ:






C. Сигмовидна кишка 2 страница




A. Хребта

B. Коронарних судин

C. Міокарда

D. Перикарда

E. Орґанів черевної порожнини

Answer: В

 

104. У хворого 66 років під час фізичного навантаження виникли болі в серці стискаючого характеру з іррадіацією в ліву щоку і ліве плече, які ліквідувались прийомом нітрогліцерину під язик. Ураженням яких структур серця можуть бути викликані дані болі ?

A. Міокарда

B. Коронарних судин

C. Перикарда

D. Ендокарда

E. Серцевих клапанів

Answer: В

 

105. У хворого 52 років вперше з’явились болі, локалізовані за грудиною на фоні фізичного навантаження. Який діагноз є найбільш вірогідним?

A. Стенокардія, що прогресує

B. Вазоспастична стенокардія

C. Інфаркт міокарду

D. Стенокардія, що вперше виникла

E. Ревматизм

Answer: D

 

106. У хворого зі стабільною стенокардією напруги в останні кілька днів значно збільшилась кількість больових нападів, виникли напади в спокої, збільшилась потреба у нітрогліцерині. Найбільш виправданим буде діагноз.

A. прогресуюча стенокардія напруги та спокою

B. гострий інфаркт міокарда

C. вперше виникла стенокардія

D. вегето-судинна дистонія з кардіальним синдромом

E. стабільна стенокардія, ІІІ функціональний клас

Answer: A

 

107. Хворий 66 років скаржиться на біль за грудиною, який з’являється при швидкій ході на віддаль 500-600 метрів та при піднятті сходами на 2 поверх і більше. Яке захворювання можна запідозрити?

A. Ревматизм

B. Гіпертонічну хворобу

C. Стенокардію напруги

D. Інфаркт міокарда

E. Хронічний панкреатит

Answer: С

 

108. У хворого 56 років, що страждає на гіпертонічну хворобу, на фоні підвищення АТ, з’явились інтенсивні болі за грудиною і задишка, які тривали понад 1 год. Ваш діагноз.

A. Інсульт.

B. Інфаркт міокарда

C. Лівошлуночкова недостатність

D. Стенокардія.

E. Міокардит

Answer: В

 

109. Хворий 50 років звернувся до лікаря зі скаргами на тиснучий біль за грудниною, що виникає при підйомі на 3 поверх сходами і припиняється при зупинці на декілька хвилин. Вперше такий біль виник 1 тиждень тому. Ваш діагноз.

A. Гострий інфаркт міокарду

B. Стенокардія що вперше виникла

C. Стабільна стенокардія ІІ функіонального класу

D. Прогресуюча стенокардія напруги

E. Міокардит

Answer: В

 

110. У хворого 57 років під час бігу виникли сильні болі в ділянці серця стискаючого характеру з іррадіацією в ліву руку, що тривали понад 30 хв. і не ліквідовувались прийомом жодний засобів. Що можна запідозрити у хворого?

A. Ревматизм

B. Інфаркт міокарда

C. Стенокардію

D. Виразкову хворобу

E. Панкреатит

Answer: В

 

111. У чоловіка 48 років під час фізичного навантаження виникли болі в ділянці серця стискаючого характеру з іррадіацією в ліву руку. Ураженням яких структур можуть бути викликані дані болі ?

A. Хребта

B. Міжреберних м׳язів

C. Міокарда

D. Міжреберних нервів

E. Орґанів черевної порожнини

Answer: C

 

112. У хворої 47 років виникли болі в ділянці серця ниючого характеру бе з іррадіації , які не ліквідувались прийомом нітрогліцерину під язик. Перехворіла 2 тижні назад на грип. Ураженням яких структур серця можуть бути викликані дані болі ?

A. Коронарних судин

B. Міокарда

C. Перикарда

D. Ендокарда

E. Серцевих клапанів

Answer: В

 

113. Верхівковий поштовх визначається в Y міжребер'ї на 2 см назовні від лівої середньоключичної лінії. Вірогідно це наявність :

A. ексудативного плевриту зліва

B. гіпертрофії лівого шлуночка

C. нормального розміщення поштовху

D. пневмотораксу справа

E. ексудативного плевриту справа

Answer: В

 

114. Чим обумовлена надчеревна пульсація, яка посилюється під час вдиху?

A. справжньою пульсацією печінки

B. пульсацією лівого шлуночка

C. пульсацією грудної аорти

D. пульсацією лівої дол1 печінки

E. пульсацією грудної аорти

Answer: А

 

115. Що є причиною справжньої пульсації печінки ?

A. застій в малому колі кровообігу

B. недостатність клапана аорти

C. цироз печінки

D. легенева артеріальна гіпертензія

E. недостатність тристулкового клапана

Answer: Е

 

116. Що найбільш характерно при мітральному стенозі?

A. Пульсація яремних артерій

B. Прекардіальна пульсація

C. Пульсація в ІІ міжребер’ї справа

D. Діастолічне «котяче муркотіння»

E. Симптом «двох молоточків»

Answer: D

 

117. Локалізація правої межі відносної тупості серця на 1см назовні від правого краю грудини може вказувати на:

A. вікарну емфізему правої легені

B. нормальне розміщення меж

C. гіпертрофію правого шлуночка

D. дилатацію правого шлуночка

E. дилатацію правого передсердя

Answer: B

 

118. Локалізація верхньої межі відносної тупості серця на рівні ІІ міжребер'я може вказувати на наявність:

A. гіпертрофії лівого передсердя

B. дилатації лівого шлуночка

C. ателектазу лівої легені

D. розширення аорти

E. звуження легеневої артерії

Answer: А

 

119. У хворого верхівковий поштовх серця локалізується в YII міжребер’ї, що може бути наслідком:

A. метеоризму

B. низького стояння діафрагми

C. аортального стенозу

D. асциту

E. плевроперикардіальних зрощень

Answer: С

 

120. Локалізація правої межі абсолютної тупості серця по лівому краю груднини може свідчити про:

A. дилатацію порожнинних вен

B. нормальне розміщення межі

C. низьке стояння діафрагми

D. ексудативний перикардит

E. емфізему легень

Answer: B

 

121. Розміщення верхньої межі абсолютної тупості серця в III міжребер’ї може свідчити про:

A. високе стояння діафрагми

B. нормальне розміщення меж

C. дилатацію лівого шлуночка

D. гіпертрофію правого передсердя

E. низьке стояння діафрагми

Answer: В

 

122. Локалізація лівої межі абсолютної тупості серця по лівій середньоключичній лінії може свідчити про:

A. лівобічний пневмоторакс

B. низьке стояння діафрагми

C. нормальне розміщення меж

D. дилатацію правого шлуночка

E. склероз правої легені

Answer: D

 

123. Ознакою чого може бути ширина судинного пучка 6 см ?

A. дилатації правого передсердя

B. дилатації лівого передсердя

C. нормальних розмірів пучка

D. пухлини середостіння

E. ексудативного перикардиту

Answer: С

 

124. Перкусію серця здійснюють методом:

A. Безпосередньої перкусії

B. Опосередкованої перкусії із застосуванням металевих предметів

C. Комбінованої перкусії

D. Опосередкованої перкусії із застосуванням одежі

E. Опосередкованої перкусії пальцем по пальці

Answer: Е

 

125. Сила перкуторного удару при визначенні меж відносної тупості серця повинна бути :

A. Середня

B. Тиха

C. Звучна

D. Тиха і середня

E. Найтихіша

Answer: А

 

126. Сила перкуторного удару при визначенні меж абсолютної тупості серця повинна бути :

A. Звучна

B. Найтихіша

C. Середня

D. Тиха

E. Така, як при визначенні меж відносної тупості серця.

Answer: D

P

127. У хворого A., 56 років, вперше з’явились болі, локалізовані за грудиною на фоні фізичного навантаження. Який діагноз є найбільш вірогідним?

A. Стенокардія, що прогресує

B. Вазоспастична стенокардія

C. Стенокардія, що вперше виникла

D. Інфаркт міокарду

E. Ревматизм

Answer: C

 

128. рис 002 У хворого Н., 53 років, виникли стискаючі болі в грудній клітці, які збільшуються при ходьбі. Що можна запідозрити?

A. Міокардит

B. Ревматизм

C. Стенокардію

D. Плеврит

E. Неврит

Answer: С

 

129. Рис 004 У хворого К., 45 років, виник сильний пекучий біль в грудях впродовж 2-3 хвилин, що заставило хворого зупинитись, як показано на рисунку. Це може свідчити про:

A. Інсульт

B. Інфаркт

C. Неврит

D. Стенокардію

E. Міозит

Answer: D

130. рис 004 Хворий Г., 54 років скаржиться на задишку і різкі болі в грудній клітці, що вимусило його перервати фізичну роботу і зупинитись. Болі значно зменшились. Це свідчить про ураження:

A. Міокарда

B. Перикарда

C. Коронарних судин

D. Легень

E. Плеври

Answer: D

131. рис 008 У хворого Ш., 50 років, має місце біль за грудиною з іррадіацією в шию, як показано на рисунку. Про що можна подумати?

A. Про стенокардію

B. Про невралгію

C. Про інфаркт

D. Про міокардит

E. Про інсульт

Answer: А

132. рис 012 Під час огляду хворого виявлено симптом акроціанозу кінчиків пальців, як свідчить рисунок. Це може бути проявом:

A. Серцевої недостатності

B. Судинної недостатності

C. Печінкової недостатності

D. Ниркової недостатності

E. Коронарної недостатності

Answer: А

133. рис 012 Як називається зображений на рисунку симптом?

A. Барабанних паличок

B. Годинникових скелець

C. Акроціанозу

D. Судинних зірочок

E. Акромегалії

Answer: С

134. рис 014 Про що, вірогідно, може свідчити обличчя типу «facies mitralis»?

A. Стенокардію

B. Міокардит

C. Перикардит

D. Ревматизм

E. Цироз

Answer: D

135. рис 014 Який симптом зображено на рисунку?

A. «танець каротид»

B. мітральний рум”янець

C. лице Гіпократа

D. акроціаноз

E. лице Корвізара

Answer: В

136. рис 014 Свідченням чого може бути зображений симптом «мітрального рум”янцю»?

A. Серцевої недостатності

B. Судинної недостатності

C. Печінкової недостатності

D. Ниркової недостатності

E. Коронарної недостатності

Answer: А

137. рис 018 Який симптом зображено на рисунку?

A. Facies mitralis

B. Facies Hippocratica

C. Facies coronaris

D. Facies septica

E. Facies mortalis

Answer: A

 

138. рис 016 Про що може свідчити симптом акроціанозу?

A. Серцеву недостатність

B. Судинну недостатність

C. Печінкову недостатність

D. Ниркову недостатність

E. Коронарну недостатність

Answer: A

 

139. рис 020 Частіше зображена на рисунку висипка зустрічається при ураженні:

A. Ендокарда

B. Перікарда

C. Коронарних артерій

D. Вен

E. Плеври

Answer: A

140. рис 022 Свідченням чого може бути зображений симптом ?

A. Серцевої недостатності

B. Судинної недостатності

C. Печінкової недостатності

D. Ниркової недостатності

E. Коронарної недостатності

Answer: А

141. рис 024 Як називається зображений на рисунку симптом?

A. Перитоніт

B. Асцит

C. Плеврит

D. Анасарка

E. Набряковий

Answer: В

142. рис 027 Як називається зображений на рисунку симптом?

A. Барабанних паличок

B. Годинникових скелець

C. Акроціанозу

D. Судинних зірочок

E. Акромегалії

Answer: А

143. рис 027 Свідченням чого може бути зображений симптом ?

A. Серцевої недостатності

B. Судинної недостатності

C. Печінкової недостатності

D. Ниркової недостатності

E. Коронарної недостатності

Answer: А

144. рис 029 Як називається зображений на рисунку симптом?

A. Барабанних паличок

B. Годинникових скелець

C. Акроціанозу

D. Судинних зірочок

E. Акромегалії

Answer: В

 

145. рис 064 Які величини тиску зображено на рисунку?

A. Норма

B. Верхня межа норми

C. Нижня межа норми

D. Гіпертензія

E. Гіпотензія

Answer: В

146. рис 073 Де найчастіше визначають пульс?

A. На судинах шиї

B. На променевій артерії

C. На скронях

D. На артерії стоп

E. На різних артеріях

Answer: В

147. рис 084 Як називається апарат, зображений нарисунку?

A. Апарат Генча

B. Апарат Боброва

C. Апарат Стражеско

D. Апарат Короткова

E. Апарат Ріва-Роччі

Answer: D

148. рис 084 Апарат Короткова використовують для вимірювання:

A. Пульсового тиску

B. Венозного тиску

C. Артеріального тиску

D. Судинного тиску

E. Опору судин

Answer: С

149. рис 004 У хворого Ш., 48 років, локалізація болів в грудній клітці з іррадіацією, як показано на рисунку. Що можна запідозрити?

A. Стенокардію

B. Міокардит

C. Перикардит

D. Ревматизм

E. Цироз

Answer: А

150. рис 004 У хворого У., 64 років, виник раптово сильний больовий синдром, локалізація якого зображена на рисунку. Що можна запідозрити?

A. Міокардит

B. Перикардит

C. Ревматизм

D. Стенокардію

E. Вегетосудинну дистонію

Answer: D

151.

 

Аускультативна картина атріовентрикулярної блокади П ступеня: :

Аускультативна картина атріовентрикулярної блокади П ступеня: маятникоподібний ритм серця (ембріокардія) (0.00)

правильний ритм переривається тривалими паузами (1.00)

“Гарматний тон “ Стражеска (0.00)

ритм галопу (0.00)

. без змін (0.00)

При передсердній екстрасистолі зубець Р може бути: :

При передсердній екстрасистолі зубець Р може бути: після комплексу QRS, негативний (0.00)

знижений або двуфазний (0.00)

перед комплексом QRS, негативний (0.00)

. не змінений зубець Р перед комплексом QRS (0.00)

не змінений зубець Р перед комплексом QRS, перед комплексом QRS- негативний, знижений або двофазний (1.00)

Для атріовентрикулярної екстрасистоли характерно: :

Для атріовентрикулярної екстрасистоли характерно: повна компенсаторна пауза (0.00)

. неповна компенсаторна пауза (1.00)

компенсаторна пауза відсутня (0.00)

неповна компенсаторна пауза, у деяких випадках- повна (0.00)

повна компенсаторна пауза, у деяких випадках- неповна (0.00)

У хворого на ЕКГ спостерігалось періодичне випадання частини серцевих циклів, при цьому інтервали R-R збільшені в 2 рази. Про що це свідчить? :

У хворого на ЕКГ спостерігалось періодичне випадання частини серцевих циклів, при цьому інтервали R-R збільшені в 2 рази. Про що це свідчить? атріовентрикулярну блокаду ІІ ст. (0.00)

атріовентрикулярну блокаду І ст. (0.00)

синоатріальну блокаду (1.00)

внутрішньопередсердну блокаду (0.00)

атріовентрикулярну блокаду ІІІ ст. (0.00)

Для тріпотіння шлуночків характерно: :

Для тріпотіння шлуночків характерно: в передсердях виникають (від 350 до 700 за 1 хв.) хаотичні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон, які не усі досягають шлуночків (0.00)

часте від 200 до 300 за 1 хв. ритмічне збудження та скорочення шлуночків (1.00)

в передсердях виникають (від 350 до 700 за 1 хв.) ритмічніі хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон, але не усі досягають шлуночків (0.00)

в передсердях виникають (від 200 до 400 за 1 хв.) ритмічні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон (0.00)

від 200 до 500 за 1 хв. хаотичні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон міокарда (0.00)

Синусова аритмія пов’язана: :

Синусова аритмія пов’язана: з частотою серцевих скорочень (0.00)

з вдихом (0.00)

з видихом (0.00)

з фазами дихання (1.00)

з частотою серцевих скорочень та фазами дихання (0.00)

У розвитку внутрішньошлуночкової блокади відіграє роль: :

У розвитку внутрішньошлуночкової блокади відіграє роль: порушення проведення імпульсів по пучку Бахмана (0.00)

порушення проведення імпульсів по пучку Кента (0.00)

порушення проведення імпульсів по волокнам Пуркіньє (0.00)

порушення проведення імпульсів по тракту Венкебаха (0.00)

. порушення проведення імпульсів по ніжках пучка Гіса (1.00)

Причини миготливої аритмії : :

Причини миготливої аритмії : порушення збудження міокарда (0.00)

порушення провідності міокарда (0.00)

одночасне порушення збудження міокарда і провідності (1.00)

порушення автоматизму і провідності (0.00)

порушення функції автоматизму і збудливості (0.00)

Причини синоатріальної блокади: :

Причини синоатріальної блокади: порушення проведення імпульсу по правому передсердю (0.00)

порушення проведення імпульсу від правого передсердя до лівого (0.00)

порушення проведення імпульсу від синусового вузла до правого передсердя (1.00)

синусовий вузол не виробляє імпульсу (0.00)

порушення проведення імпульсу від передсердій до шлуночків (0.00)

Синдром Морганьї-Адамса-Стокса проявляється: :

Синдром Морганьї-Адамса-Стокса проявляється: нічим себе не проявляє (0.00)

запамороченням під час зупинки серця, корчами (0.00)

раптовим сильним серцебиттям, стенокардичним болем, запамороченням, непритомністю, маятникоподібним ритмом проявляється серця (ембріокардія) (0.00)

. “безладним серцебиттям”, відчуттям тупих ударів у ділянці серця, задишкою, кашелем (0.00)

втратою свідомості, епілептоїдними судомами, глибоким диханням, набуханням шийних вен, мертвотною блідістю (1.00)

Яка нормальна величина фракції викіду (ФК) лівого шлуночка? :

Яка нормальна величина фракції викіду (ФК) лівого шлуночка? 50 % (0.00)

34 %; (0.00)

45% (0.00)

62% (1.00)

80% (0.00)

Асистолія характерна для: :

Асистолія характерна для: внутрішньошлуночкової блокади правої ніжки пучка Гіса (0.00)

фібриляції шлуночків (1.00)

внутрішньопередсердної блокади (0.00)

тріпотіння шлуночків (0.00)

внутрішньошлуночкової блокади лівої ніжки пучка Гіса (0.00)

ЕКГ- ознаки передсердної екстрасистоли: :

ЕКГ- ознаки передсердної екстрасистоли: відсутність зубця Р та зміна шлуночкового комплексу (0.00)

зміна форми зубця Р перед комплексом QRS не змінений, звичайний комплекс QRS (1.00)

не змінений зубець Р та аберантний комплекс QRS (0.00)

наявність зубця Р і відсутність комплексу QRS (0.00)

зубець Р після комплексу QRS, негативний (0.00)

Електроімпульсну терапію не застосовують при: :

Електроімпульсну терапію не застосовують при: синусовій тахікардії (1.00)

пароксизмальній тахікардії (0.00)

миготінні передсердь (0.00)

тріпотінні передсердь (0.00)

фібриляції шлуночків (0.00)

І тон серця на ФКГ починається від початку зубця Q через: :

І тон серця на ФКГ починається від початку зубця Q через: 0.01-,02с; (0.00)

0,03-0,06с (0.00)

. 0,03-0,06с (1.00)

0,02-0,08с. (0.00)

0,01-0,06с; (0.00)

Як називається екстрасистоли, якщо вони виходить з різних відділів серця і мають різну форму? :

Як називається екстрасистоли, якщо вони виходить з різних відділів серця і мають різну форму? аллоритмічні (0.00)

політопні (1.00)

групові (0.00)

інтерпольовані (0.00)

монотопні (0.00)

Функція збудливості серця– це: :

Функція збудливості серця– це: властивість серця виробляти імпульси, які викликають збудження і скорочення серцевого м’язу (0.00)

властивість серця проводити імпульси від місця їх виникнення до скорочувального міокарда (0.00)

властивість серця збуджуватись під впливом електричних імпульсів (1.00)

. властивість серця скорочуватись під впливом електричних імпульсів (0.00)

неможливість збуджених клітин міокарда знову активізуватись під впливом додаткових електричних імпульсів (0.00)

При пароксизмальній тахікардії частота ритму в спокої: :

При пароксизмальній тахікардії частота ритму в спокої: 80-100 в 1 хв (0.00)

90 до150-180 в 1 хв (0.00)

до 160-250 в 1 хв (1.00)

161-180 в 1 хв (0.00)

181-190 в 1 хв (0.00)

ЕКГ – ознаки тріпотіння шлуночків: :

ЕКГ – ознаки тріпотіння шлуночків: нерозширений зубць Р і частий, змінений шлуночковий комплекс (0.00)

невисокі хвилі Р, часті, незмінений шлуночковий комплекс (0.00)

ЕКГ крива у вигляді синусоїди (1.00)

хаотичність, нерегулярність, різка деформація, низький вольтаж шлуночкових комплексів (0.00)

інтервали R-R часті, хвилі тріпотіння на ізолінії, QRS не змінені (0.00)

Для електроімпульсної терапії застосовується енергія: :

Для електроімпульсної терапії застосовується енергія: до 50 Дж (0.00)

до 4000 Дж (0.00)

50-100 Дж (1.00)

. 1000 Дж (0.00)

більше 100 Дж (0.00)

Коронарографія це: :

Коронарографія це: запис руху верхівки лівого шлуночка при скороченні серця (0.00)

вибіркове контрастування правої і лівої коронарних артерій з допомогою спеціальних катетерів (1.00)

метод зображення серця і великих судин, в основі якого лежить використання ультразвуку (0.00)

метод дослідження пульсації контуру серця та великих судин за допомогою фотоелемента (0.00)

метод реєстрації звукових явищ, що виникають у серці при його діяльності (0.00)

Клініка внутрішньопередсердної блокади: :

Клініка внутрішньопередсердної блокади: нічим себе не проявляє (1.00)

запаморочення під час зупинки серця, корчі (0.00)

раптове сильне серцебиття, стенокардичний біль, запаморочення, непритомність, маятникоподібний ритм серця (ембріокардія) (0.00)

проявляється синдромом Морганьї-Адамса-Стокса (0.00)

“безладне серцебиття”, відчуття тупих ударів у ділянці серця, задишка, кашель (0.00)

Внутрішньопередсердна блокада це: :

Внутрішньопередсердна блокада це: порушення проведення імпульсу від синусового вузла до передсердь (0.00)

порушення проведення імпульсу від правого передсердя до лівого (0.00)

порушення проведення електричного збудження по передсердних провідних шляхах (1.00)

неправильний синусовий ритм, який характеризується періодами поступового прискорення і сповільнення ритму (0.00)

порушення проведення імпульсу від передсердій до шлуночків (0.00)

Які властивості пульсу при екстрасистолії :

Які властивості пульсу при екстрасистолії irregularis (1.00)

regularis (0.00)

frequens (0.00)

rarus (0.00)

celer (0.00)

ЕКГ – ознаки повної блокади лівої ніжки ( гілки) пучка Гіса: :

ЕКГ – ознаки повної блокади лівої ніжки ( гілки) пучка Гіса: тривалість комплексу QRS більше 0,12 сек. (0.00)

тривалість комплексу QRS 0,09-0,11 сек. (0.00)

тривалість комплексу QRS менше 0,12 сек. (0.00)

тривалість комплексу QRS до 0,09 сек. (0.00)

тривалість комплексу QRS 0,08-0,11 сек (1.00)

Для миготіння шлуночків характерно: :

Для миготіння шлуночків характерно: в передсердях виникають (від 350 до 700 за 1 хв.) хаотичні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон, які не усі досягають шлуночків (0.00)

часте від 200 до 300 за 1 хв. ритмічне збудження та скорочення шлуночків (0.00)

в передсердях виникають (від 350 до 700 за 1 хв.) ритмічні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон, але не усі досягають шлуночків (0.00)

в передсердях виникають (від 200 до 400 за 1 хв.) ритмічні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон (0.00)

від 200 до 500 за 1 хв. хаотичні хвилі збудження та скорочення окремих м’язових волокон міокарда (1.00)

Провідність серця- це: :

Провідність серця- це: властивість серця виробляти імпульси, які викликають збудження і скорочення серцевого м’язу (0.00)

властивість серця проводити імпульси від місця їх виникнення до скорочувального міокарда (1.00)

властивість серця збуджуватись під впливом електричних імпульсів (0.00)

властивість серця скорочуватись під впливом електричних імпульсів (0.00)

неможливість збуджених клітин міокарда знову активізуватись під впливом додаткових електричних імпульсів (0.00)

При атріовентрикулярній екстрасистолі зубець Р може бути: :

При атріовентрикулярній екстрасистолі зубець Р може бути: зубець Р після комплексу QRS, негативний (0.00)

зубець Р перед комплексом QRS, негативний (0.00)

відсутність зубця Р (0.00)

перед комплексом QRS, негативний; відсутній; після комплексу QRS, негативний (1.00)

перед комплексом QRS, позитивний; відсутній; після комплексу QRS, негативний (0.00)

“Гарматний тон “ Стражеска обумовлений: :

“Гарматний тон “ Стражеска обумовлений: одночасним скороченням передсердь і шлуночків (1.00)

внаслідок зникнення різниці в паузах між тонами (0.00)

неодночасного скорочення правого і лівого шлуночків (0.00)

неодночасного скорочення правого і лівого передсердь (0.00)

відсутність зв’язку між передсердним ( у 2-3 рази частіше) і шлуночковими комплексами (0.00)

ЕКГ – ознаки внутрішньопередсердної блокади: :

ЕКГ – ознаки внутрішньопередсердної блокади: періодичне випадання серцевого комплексу (0.00)

поява від’ємного зубця Р перед комплексом QRS (0.00)

поява розширеного, зазубреного або двогорбого зубця Р (1.00)

поява від’ємного зубця Р після комплекса QRS (0.00)

незмінений зубець Р та аберантний шлуночковий комплекс (0.00)

ЕКГ – ознаки неповної атріовентрикулярної блокади П ступеня типу Мобітц І: :

ЕКГ – ознаки неповної атріовентрикулярної блокади П ступеня типу Мобітц І: збільшення тривалості інтервалу РQ (0.00)

поступове, від циклу до циклу, збільшення інтервалу РQ і випадання одного з шлуночкових комплексів (1.00)

тривалість РQ постійна, періодичне випадання шлуночкового комплексу (0.00)

відсутність зв’язку між передсердним ( у 2-3 рази частіше) і шлуночковими комплексами (0.00)

зубець Р після комплексу QRS, негативний, ЧСС – 52 в 1 хв. (0.00)

При атріовентрикулярній блокаді порушується: :

При атріовентрикулярній блокаді порушується: проведення імпульсу від синусового вузла до передсердь (0.00)

проведення імпульсу від правого передсердя до лівого (0.00)

проведення електричного збудження по передсердних провідних шляхах (0.00)

синусовий ритм, який характеризується періодами поступового прискорення і сповільнення ритму (0.00)

проведення збудження від передсердій до шлуночків (1.00)

Атріовентрикулярна блокада Ш ступеня клінічно: :

Атріовентрикулярна блокада Ш ступеня клінічно: нічим себе не проявляє (0.00)

проявляється запамороченням під час зупинки серця, корчами (0.00)

проявляється раптовим сильним серцебиттям, стенокардичним болем, запамороченням, непритомністю, маятникоподібним ритмом проявляється серця (ембріокардія) (0.00)

проявляеться синдромом Морганьї-Адамса-Стокса (1.00)

проявляється “безладним серцебиттям”, відчуттям тупих ударів у ділянці серця, задишкою, кашелем (0.00)

Ангіокардіографія це: :

Ангіокардіографія це: запис руху верхівки лівого шлуночка при скороченні серця (0.00)

вибіркове контрастування правої і лівої коронарних артерій з допомогою спеціальних катетерів (0.00)

метод зображення серця і великих судин, в основі якого лежить використання ультразвуку (0.00)

дослідження порожнин серця й великих судин після введення в них контрастної речовини (1.00)

метод дослідження пульсації контуру серця та великих судин за допомогою фотоелемента. (0.00)

Яка серцева аритмія найчастіше зустрічається: :

Яка серцева аритмія найчастіше зустрічається: синусова брадикардія; (0.00)

синусова аритмія (дихальна); (0.00)

екстрасистолія; (1.00)

пароксизмальна тахікардія; (0.00)

миготлива аритмія. (0.00)

ЕКГ – ознаки неповної атріовентрикулярної блокади І ступеня: :

ЕКГ – ознаки неповної атріовентрикулярної блокади І ступеня: періодичне випадання повного серцевого циклу (0.00)

зміна зубця Р і незмінений шлуночків комплекс (0.00)

інтервалу РQ постійний, не більше 0,20 с., незмінений. (1.00)

відсутність зв’язку між зубцем Р ( у 2-3 рази частіше) і шлуночковим комплексом (0.00)

зубець Р після комплексу QRS, негативний, ЧСС – 52 в 1 хв. (0.00)

Електростимуляцію не застосовують при: :

Електростимуляцію не застосовують при: синусовій тахікардії (1.00)

пароксизмальній тахікардії (0.00)

синоаурикулярній блокаді із синдромом Морганьї-Адамса-Стокса (0.00)

асистолії (0.00)

різкій брадикардії (0.00)

Для миготливої аритмії характерний: :




Не нашли, что искали? Воспользуйтесь поиском:

vikidalka.ru - 2015-2019 год. Все права принадлежат их авторам! Нарушение авторских прав | Нарушение персональных данных